Sådan slipper du af med fedtet hår
Hår

Sådan undgår du at få fedtet hår

// Reklame – indlægget indeholder affiliate links //

Vi ved alle sammen hvor træls det er, når man har vasket sit hår, og allerede føler, at det begynder at tynge, og blive fedtet dagen efter.

Nogle får nemmere fedtet hår end andre, og jeg er sikker på at vi alle sammen gerne, vil undgå at skulle vaske sit hår alt for tit. Håret har nemlig ikke godt af, at blive vasket for ofte.

Derfor har jeg lavet en guide til, hvad man kan gøre for at undgå, at få fedtet hår lige så hurtigt.

Hvorfor får man fedtet hår?

Over stort set hele kroppen (inklusiv hovedbunden) sidder der små talgkirtler, som producere talg. Talg er lavet af døde hudceller og fedt. Talgs opgave er at beskytte huden og hovedbunden, så den ikke udtørre.

Det betyder ganske enkelt, at ens hår bliver mere fedtet, hvis der er en overproduktion af talg i hovedbunden.

Hyppig hårvask øger også talgproduktionen i hovedbunden, hvilket giver en modsat effekt, hvis man ønsker at undgå fedtet hår.

Derudover kan være flere årsager til, at man får fedtet hår. Ofte bliver fint skandinavisk hår hurtigere fedtet, end et stort krøllet og kruset hår.

Afslutningsvis kan en årsag være den hormonelle påvirkning. Den hormonelle påvirkning kan eksempelvis skyldes puberteten, skift i præventionsmidler eller graviditet. På den måde kan hormonerne i kroppen, være med til at øge produktionen af talg i hovedbunden, og være skyld i at du oplever, at dit hår bliver hurtigt/hurtigere fedtet.

Sådan undgår man fedtet hår

Hvis du er en af dem, hvor der ikke skal ret meget til at håret bliver fedtet, så har jeg lavet en liste over ting du kan afprøve, for at slippe af med problemet.

Undgå hyppig hårvask

Undgå at vaske dit hår for ofte. Som jeg skrev tidligere har det en negativ effekt på den lange bane, hvis man vasker sit hår for ofte. Førhen vaskede jeg for det meste mit hår 4 gange om ugen, men nu vasker jeg kun mit hår 2 gange om ugen.

Derudover sørger jeg for at vaske mit hår i shampoo, der passer til min hårtype. Hvilket også kan have en effekt på din hovedbund.

Shampoo mod fedtet hår

Hvis man som sagt døjer med fedtet hår, så er det en god idé at vaske håret i shampoo mod fedtet hår. I den forbindelse er der flere brands, som faktisk har lavet shampooer, som hjælper dig mod problemet.

Sund og varieret kost

Hvis din krop er i underskud af vitaminer og mineraler vil det også afspejle dit hår og hovedbunds tilstand. Det er derfor vigtigt, at man sørger for at spise sund og varieret kost, så man opretholder balancen af vitaminer i kroppen. Det er ikke kun godt for dit hår, men også din krop og velvære.

Læs også: Fødevarer der giver dig sundt og lækkert hår

Man kan med fordel spise kosttilskud til håret, så man sikre sig at få de rigtige vitaminer og mineraler.

Tørshampoo mod fedtet hår

Tørshampoo er selvfølgelig ikke det der gør at du undgår, at dit hår fedter. Det kan i stedet hjælpe dig i processen, mod at vænne dit hår til ikke at blive vaske alt for ofte. I starten brugte jeg ofte tørshampoo, for at udskyde min hårvask, og det hjælper virkelig. Nu er jeg ikke ligeså afhængig af en tørshampoo mere, men jeg synes den er rigtig god, hvis man lige vil trække hårvasken en dag eller to.

Jeg har herunder lavet en liste over de tørshampooer, som jeg vil anbefale dig at bruge.

Tørshampoo bliver din bedste ven

Tørshampoo er lavet som en erstatning for hårvask. Det er lidt vigtigt, at det ikke forståes på den måde, at hvis man bruger tørshampoo, så behøver man ikke vaske sit hår. Sådan er det desværre ikke, men det er et produkt, som er rigtig godt mellem hårvaskene.

Tørshampoo har en absorberende pulver agtigt konsistens, og så er det på spray. Nogle brands har også lavet det som en mousse. Det man gør er at man sprayer produktet i håret ved hovedbunden, eller det stykke af håret som ser fedtet ud. Derefter plejer jeg lige med hænderne, at blende produktet ind i håret, så man ikke kan se, at man lige har sprayet det i håret.

Tørshampooens egenskaber

  • Absorbere det overskydende fedt i håret
  • Giver et nyt liv, og friskhed til håret
  • Tilfører volume til håret
  • Utrolig nemt at bruge
  • Giver dig mulighed, for at udskyde hårvasken

Vælg den rigtige tørshampoo

Her er nogle af de tørshampooer jeg vil anbefale. Jeg har inddelt dem i tre forskellige prisklasser.

BudgetMiddelLuksus
Batiste Dry Shampoo 200 ml.Bjørn Axén Dry Shampoo Sweet Blossom 150 ml.Living Proof Perfect Hair Day Dry Shampoo 198 ml.
Kan købes i Matas til 38.95 kr*.Kan købes i Matas til 89.95 kr*.Kan købes i Beautycos til 208 kr*.

*Der tages forbehold for prisændringer

Hvis du er villig til at betale lidt ekstra, så synes jeg uden tvivl du skal investere i tørshampooen fra Living Proof. Den er lidt dyr, men det er virkelig den bedste tørshampoo jeg nogen sinde har prøvet, og den dufter fantastisk. Nogle gange kan det godt betale sig, at betale lidt ekstra.


Jeg håber at indlægget har været en hjælp til, hvad du kan gøre for at undgå at få fedtet hår. Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at skrive en kommentar nedenfor <3.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *